η-τάξη (sch.gr) ΟΔΗΓΙΕΣ εξ΄ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,
Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης, και μετά από οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα αξιοποιήσει πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το ΥΠΑΙΘ όπως για παράδειγμα το e-class.

Μέθοδοι και εργαλεία που  έχουν ήδη αναπτυχθεί έως σήμερα και χρησιμοποιούνται από  τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για την ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται παράλληλα.

Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται:
1) για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

2) για την πλατφόρμα που πρόκειται να αξιοποιήσει  ο κάθε εκπαιδευτικός για την δημιουργία του ψηφιακού τμήματος κοινοποιώντας τον σχετικό σύνδεσμο Link. (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το σχολείο).

3) για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019. https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

4) Οι γονείς/κηδεμόνες, μεριμνούν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα https://register.sch.gr/students/

5) Οι μαθητές/μαθήτριες με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ εισέρχονται για μια φορά στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς (θα ανακοινωθεί) ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Δ/ντή.

6) Ο Δ/ντής μετά την απόκτηση του λογαριασμού ΠΣΔ από τους μαθητές:
εισέρχεται στη σελίδα διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών που διαθέτει στο ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/admins/
επιλέγει τους/τις μαθητές/τριες μίας τάξης και
αποστέλλει τους λογαριασμούς ΠΣΔ των μαθητών/τριών της τάξης αυτής στον/ στους εκπαιδευτικούς της τάξης που διδάσκει/ουν τα μαθήματα.

7) Οι εκπαιδευτικοί της τάξης συνδέονται στην πλατφόρμα επιλογής τους (eclass) χρησιμοποιώντας τον υπηρεσιακό λογαριασμό που έχει ο καθένας στο ΠΣΔ (@sch.gr).

8)  Οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν το/τα ψηφιακό/α τμήμα/τμήματα στην πλατφόρμα επιλογής τους (e-class) και προσκαλούν σε αυτές τους/τις μαθητές/τριες με βάση τα ονόματα χρήστη (usernames) που τους έστειλε ο Διευθυντής/τρια του σχολείου. Οι μαθητές αποδέχονται τις προσκλήσεις και αυτομάτως εντάσσονται στο αντίστοιχο ψηφιακό τμήμα του/των εκπαιδευτικών.

Σε κάθε περίπτωση τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές, εφόσον επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και να αξιοποιούν την πλατφόρμα καθόλη την διάρκεια της ημέρας, και πέραν των προτεινόμενων ωρών αλληλεπίδρασης.

Εργαζόμαστε με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας, για να διατηρήσουμε όλοι,  μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.
Θεωρούμε ότι με τη σωστή ενημέρωση, την οργάνωση και τη συνεργασία θα μπορέσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Υγεία και χαρά σε όλους.
Η Δ/ντρια 
Μαριάννα Πλαστουργού

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο