ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητά μου παιδιά,
Ο ερχομός της φετινής Άνοιξης βρίσκει τα σχολεία κλειστά για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού. 
Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας είναι κάτι πρωτόγνωρο που όλοι μας προσπαθούμε να το διαχειριστούμε ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών . 
Προσέξτε! Δεν είμαστε σε διακοπές! Δεν πρέπει να χάνεται εντελώς ο ρυθμός της παροχής θεσμικής εκπαίδευσης. 

Για λίγο καιρό θα πρέπει να δουλεύουμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε μάθει. Δείτε το και σαν… ανανέωση. Είναι αυτό που ακούτε στην τηλεόραση «εξ αποστάσεως διδασκαλία». 
Δεν αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη «δια ζώσης εκπαίδευση», το μάθημα στην τάξη, γιατί αυτό δεν υποκαθίσταται με κανένα τρόπο, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. 
Ξεκινάμε κάτι διαφορετικό, για την επιτυχία του οποίου είναι απαραίτητη  η συμβολή όλων μας. Στηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια αυτή, για το δικό σας καλό και με όλη την αγάπη και την αγωνία που έχουμε για σας.

Η έλλειψη της φυσικής σας παρουσίας κάνει το κτήριο να μοιάζει αχανές και τόσο άδειο από τις …εκνευριστικές  και συνάμα  τόσο αγαπημένες  φωνές σας. 
Ας κάνουμε όμως υπομονή, ας ακολουθήσουμε  τις οδηγίες αυτών που ξέρουν και ας περιμένουμε την ημέρα που οι φωνούλες σας θα γεμίσουν ξανά με χαρά και ζωντάνια το σχολειό μας.
Και μη ξεχνάτε! «Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»…
Πόσο δίκιο είχε ο Οδυσσέας Ελύτης...
Δε χρειάζονται πολλά, παρά μόνο υπομονή και επιμονή.
Δύναμη έχουμε όλοι μέσα μας, την οποία πολλές φορές ούτε καν φανταζόμαστε.
Δύναμη για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για να αντισταθούμε, να παλέψουμε.
Άνισες οι μάχες τις περισσότερες φορές, πρέπει ωστόσο να δίνονται γιατί με μικρές νίκες κερδίζεται στο τέλος ο πόλεμος.
Από μικρούς «ήρωες» χτίστηκαν όλα, από αυτούς που πίστεψαν στις δυνάμεις τους και δεν παραδόθηκαν, από αυτούς που αντιστάθηκαν και σταμάτησαν να υψώνουν λευκές σημαίες.
Υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία χρειάζονται για να συνδιαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο γιατί στο τέλος το καλό θα νικήσει.
Και να θυμάστε πάντα, αν δεν βρούμε την Άνοιξη τη φτιάχνουμε, πρώτα για εμάς και μετέπειτα για όλους τους άλλους, Την προσωπική Άνοιξη του καθενός και την Άνοιξη της ανθρωπότητας. Μην απογοητεύεστε στις δυσκολίες. 

Η Άνοιξη πάντα έρχεται
Κι ας κοντοστέκεται κι ας σαστίζει κι ας σωπαίνει κάποιες φορές. Στο τέλος πάντα έρχεται με όλα τα χρώματα της ίριδας και τις μοσχοβολιές των λουλουδιών της,
Η Άνοιξη έρχεται για να επουλώσει τις πληγές μας και να μας θυμίσει ότι η ζωή έχει και τις Κυριακές της και τις μέρες της σχόλης και της Αναστάσιμης γιορτής.
Μας τραβάει τρυφερά από το μανίκι και μας ψιθυρίζει ότι η ευτυχία είναι το καθήκον μας και η πατρική μας κληρονομιά. Κι όσοι κλαίγανε χθες και προχθές, θυμήθηκαν σήμερα πως είναι νέοι και γελούν γιατί κλαίγανε.



Χαρούμενη Άνοιξη, καλή δύναμη σε όλους και σε καθένα ξεχωριστά, υγεία και χαρά σε εσάς και στις οικογένειές σας!

Η Διευθύντρια
Μαριάννα Πλαστουργού

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Όλοι οι μαθητές μας έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην
ψηφιακή τάξη e-class του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, είτε έχουν λογαριασμό στο ΠΣΔ είτε δεν έχουν.

Στο παρακάτω link (η-τάξη) θα βρείτε τα αντίστοιχα μαθήματα και φύλλα εργασίας του σχολείου μας. Στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) προς το παρόν υπάρχουν μαθήματα και φύλλα εργασίας σχετικά με τα μαθήματα της Πληροφορικής, Λογοτεχνίας και Φυσικής Αγωγής. Στην συνέχεια θα προστεθούν κι άλλα. Επίσης στην υπάρχουσα ιστοσελίδα επιλέγοντας "Δραστηριότητες - Μαθήματα" (απο δεξιά) μπορείτε να βρείτε επιπλέον υλικό και για τα υπόλοιπα μαθήματα.
https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=3344

*Σχετικά με το μάθημα της Πληροφορικής όπως ήδη γνωρίζουν όλοι οι μαθητές μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν και την ιστοσελίδα www.revolutionstudy.gr

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην ψηφιακή τάξη e-class με τον κηδεμόνα σας ώστε να έχετε δικούς σας κωδικούς. Δείτε οδηγίες στο παρακάτω link:
https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

Επιπλέον πηγές ασύγχρονης εκπαίδευσης που σας προτείνουμε:

Ψηφιακό Σχολείο (dschool)
https://dschool.edu.gr/

Σχολικά Βιβλία (E-books)

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο)

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα ΑΙΣΩΠΟΣ)

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Πλατφόρμα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο