Ομιλία Διευθύντριας κ. Μ. Πλαστουργού στον Αγιασμό τού 10ου Γυμν. Περιστερίου για τη νέα σχολική χρονιά, 2022-23

Ομιλία Διευθύντριας στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

 

 Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Περιστερίου, κ. Γρηγόριε,

Σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας,

Αξιότιμε  Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Περιστερίου κ. Βασίλη Λώλο,

Αξιότιμε Πρόεδρε της ΔΕΠΑΔΠ, κ. Τάσο Καλλιάφα,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί γονείς
Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες

Σας καλωσορίζω όλους στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας και την έμπρακτη συμπαράσταση της Δημοτικής αρχής ξεκινά σήμερα επίσημα η νέα σχολική χρονιά.

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Σας δηλώνουμε δε ότι αισθανόμαστε προνομιούχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε στο πλευρό μας σ' αυτήν την πορεία.

Επιτρέψτε μου παρακαλώ να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο, τους αρμοδίους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για βελτίωση του χώρου του σχολείου μας, προς όφελος και ασφάλεια των μαθητών μας. Το αποτέλεσμα είναι αρκούντως ορατό.

       Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες, 

για έναν ολόκληρο χρόνο θα συνυπάρχουμε πολλά άτομα μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Θα βρισκόμαστε δίπλα σας σε όλες τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες, τις χαρές και τις λύπες σας.

Είναι ευκαιρία σήμερα να θέσετε νέους στόχους και εμείς οι δάσκαλοί σας θα είμαστε μαζί σας για να σας στηρίξουμε και να σας εμπνεύσουμε, ώστε να αποκτήσετε εντιμότητα, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας.

 Σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα υπέρτατο χρέος όλων μας είναι να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα και να αποκτήσουμε γνώσεις, γιατί η Παιδεία οδηγεί στην πραγματική Δημοκρατία.

Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης.

 Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα φροντίσουμε, οι δάσκαλοί σας αλλά και οι συμμαθητές σας, το σχολείο να γίνει η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας.

Μαζί με τα πρωτάκια καλωσορίζουμε και τους νέους εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας. Νέοι συνάδελφοι που καλούνται μέσα σε δύσκολες συνθήκες να προσφέρουν έργο και να ανταποκριθούν με επαγγελματισμό στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Είμαστε βέβαιοι πως με τη φρεσκάδα σας και τη θετική αύρα σας θα συμβάλλετε με νέες ιδέες και αντιλήψεις και θα εμπλουτίσετε το έργο που παρέχεται από το σχολείο μας.


Αγαπητοί συνάδελφοι.

Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη. Είστε η ραχοκοκαλιά εκπαιδευτικού συστήματος! Χάρη στο δικό σας έργο, και τη δική σας στήριξη, το 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου είναι ένας καταξιωμένος εκπαιδευτικός οργανισμός.


Αγαπητοί μας γονείς.

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε, να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε! Η κοινή μας αγάπη και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι ο φωτεινός φάρος των προσπαθειών μας!


Εύχομαι στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά»!

Σας ευχαριστώ.

 

Μαριάννα Πλαστουργού (ΠΕ02) 


 Video ομιλίας:



 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο