Δια ζώσης επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Δ/θμιας Εκπ/σης

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 01.02.2021 αρχίζει η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καλούνται οι μαθητές του σχολείου μας να προσέλθουν τη Δευτέρα το πρωί στο σχολείο κανονικά και σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Μαζί με την πόρτα του σχολείου, ανοίγουμε διάπλατα και την πόρτα της καρδιάς μας για να τους υποδεχθούμε.

Επίσης, ενόψει της επαναλειτουργίας της δια ζώσης διδασκαλίας και συνεκτιμώντας τα επιπρόσθετα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, συνιστάται οι μαθητές:
  • Να έχουν μαζί τους καθημερινά δύο (2) ΚΑΘΑΡΕΣ μάσκες. Θα διανεμηθούν σε όλους επιπλέον δύο μάσκες που μας προμήθευσε ο Δήμος Περιστερίου.

  • Να είναι ντυμένοι με ζεστά ρούχα καθώς τα παράθυρα θα ανοίγουν κάθε 10΄ για λόγους αντιμετώπισης του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

  • Να έχουν μαζί τους ΝΕΡΟ (οι βρύσες θα είναι κλειστές για την αποφυγή μετάδοσης του ιού).

  • Να τηρούν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

  • Να πλένουν τα χέρια με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’ και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων. Το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα, σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας.

  • Να διατηρούν αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από τους άλλους ανθρώπους (καθηγητές ή συμμαθητές ), ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Όταν κάποιος νοσεί από λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως COVID-19, βήχει ή φτερνίζεται και παράγει μικροσταγονίδια τα οποία περιέχουν τον ιό. Εάν είμαστε πολύ κοντά, μπορεί να εισπνεύσουμε τον ιό.

  • Να αποφεύγουν να αγγίζουν τη μύτη, το στόμα και τα μάτια. Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες που μπορεί να είναι μολυσμένες με τον ιό. Εάν αγγίξουμε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη μας, μπορεί να μεταφέρουμε τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό μας.

  • Να μην αλλάζουν αντικείμενα (π.χ. βιβλία, μολύβια, φωτοτυπίες, γόμα) με τους συμμαθητές τους.
Εφαρμόζουμε τα μέτρα αυτά όχι μόνο στο σχολείο, αλλά όλη την ημέρα και σε όλες μας τις δραστηριότητες.

Δεν ξεχνάμε: «Ο ιός είναι ακόμη εδώ…»

Καλή δύναμη σε όλους μας.

Η Δ/ντρια
Μαριάννα Πλαστουργού

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο